Novena de Crăciun în Voința Divină – prima zi – 16 Decembrie

Cele nouă excese de iubire ale lui Isus în Întruparea sa

            Făceam meditația și, din moment ce azi începe Novena la Copilul Isus, mă gândeam la cele nouă excese pe care Isus cu mare tandrețe mi-a povestit despre Întruparea sa și care sunt scrise în Primul Volum, și am simțit o mare respingere de a-i aminti Confesorului, pentru că El în timp ce le citea mi-a spus că voia să le citească în public în capela noastră.

            Dar, în timp ce mă gândeam la asta, Copilul meu Isus mi s-a arătat în brațele mele micuț, micuț, și mângâindu-mă cu mânuțele sale mici mi-a spus: „Cât este de frumoasă fiica mea mică! Cât este de frumoasă! Cât trebuie să-ți mulțumesc pentru că m-ai ascultat!”

            Iar eu: „Iubirea mea, ce spui? Eu trebuie să-ți mulțumesc ție, pentru că mi-ai vorbit cu atât de multă iubire, fiindu-mi învățător, mi-ai dat atât de multe lecții pe care eu nu le meritam”.

            Și Isus: „Ah, fiica mea, la câți vreau să le vorbesc și nu-mi dau ascultare, mă reduc la tăcere și îmi sufocă flăcările mele. Astfel încât trebuie să ne mulțumim reciproc, tu trebuie să-mi mulțumești mie și Eu ție. Și apoi, de ce vrei să te opui la citirea celor nouă excese? Ah, tu nu ști câtă viață, câtă iubire și har conțin! Tu trebuie să știi căci cuvântul meu este Creație și povestindu-ți cele nouă excese ale Iubirii mele atunci când m-am Întrupat, Eu nu doar am reînnoit iubirea mea pe care am avut-o când m-am întrupat, ci am creat o nouă iubire, să investesc făpturile și să le cuceresc pentru a mi se dărui. Cu aceste nouă excese ale iubirii mele, pe care ți le-am manifestat cu atât de multă iubire de tandrețe și simplitate, am format introducerea la multe lecții pe care trebuia să ți le dau despre al meu Fiat Divin pentru a forma Împărăția sa, iar acum, citindu-le iubirea mea este reînnoită și duplicată. Nu vrei tu așadar ca iubirea mea, duplicându-se, să se reverse și să investească alte inimi, astfel încât ca un început să se dispună lecțiilor Voinței mele pentru a o face cunoscută și să domnească?”

            Iar Eu: „Copilul meu drag, gândesc că au vorbit mulți despre Întruparea ta”.

            Iar Isus: „Da, da, au vorbit, dar nu au fost cuvinte luate de pe malul mării iubirii mele, deci sunt cuvinte care nu posedă nici tandrețe, nici plinătate de viață. În schimb acele puține cuvinte pe care ți le-am spus ție, ți le-am spus din interiorul vieții izvorului Iubirii mele, și ele conțin viață, putere irezistibilă și o asemenea tandrețe, că numai morții nu se vor simți mișcându-se cu milă față de mine copil micuț, care a suferit atâtea dureri chiar din sânul Mamei mele Cerești”. (Volumul 25, 16 Decembrie 1928)

Tatăl Nostru, Bucură-te Marie, Slavă Tatălui…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s