Prima oră (17:00-18:00) – Isus își ia rămas bun de la Mama sa Preasfântă

O, Cerească Mamă, ora despărțirii deja a sosit, iar eu vin la tine. O, Mamă, dă-mi iubirea ta și reparările tale, dă-mi durerea ta, pentru că împreună cu tine vreau să-L urmez pas cu pas pe adoratul Isus.

Și iată, Isus vine, iar tu, cu sufletul preaplin de iubire, alergi în întâmpinarea Lui, și văzându-L atât de palid și trist, Inima ți se strânge de durere, puterile îți scad și ești gata să-i cazi la picioare… O, dulcea mea Mamă, știi tu de ce a venit la tine adorabilul Isus? Ah, El a venit să-ți spună ultimul adio, să-ți spună un ultim cuvânt, pentru a primi ultima îmbrățișare! O, Mamă, mă apropii de tine cu toată afecțiunea de care este capabilă această sărmană inimă a mea, astfel încât, strânsă și legată de tine, să pot primi și eu îmbrățișările adorabilului Isus. Poți oare să mă respingi? Sau nu este mai degrabă, un confort pentru inima ta, să ai lângă tine un suflet, care să împartă durerile, afecțiunile și reparările?

O, Isuse, în această oră așa sfâșietoare pentru Inima Ta atât de gingașă, ce învățătură filială și iubitoare de ascultare ne dai Tu față de Mama Ta! Ce dulce armonie se petrece între Tine și Maria! Ce încântare suavă de iubire, care se înalță până la Tronul Celui Veșnic, se extinde pentru salvarea tuturor făpturilor de pe pământ!

O, Mama mea Cerească, știi tu ce vrea de la tine adoratul Isus? Nu altceva decât ultima binecuvântare. Este adevărat că din toate părticelele ființei tale ies doar binecuvântări și laude pentru Creatorul Tău; dar Isus, luându-și rămas bun de la tine, vrea să audă cuvintele dulci „Te binecuvântez, o, Fiule”, iar acel „Te binecuvântez”, anulează toate blasfemiile din auzul Său, și coboară dulce și suav în Inima Sa; iar Isus vrea al tău: „Te binecuvântez…” aproapeca pe un adăpost care să-L ferească de toate ofensele făcute de creaturi.

Și eu mă unesc cu tine, o, dulce Mamă: pe aripile vântului vreau să înconjur Cerul pentru a cere Tatălui, Duhului Sfânt, tuturor îngerilor, un „Te binecuvântez”, pentru Isus, astfel ca, mergând la El, să-i pot duce binecuvântările Lor. Iar aici, pe pământ, vreau să merg la toate creaturile și să cer fiecărei guri, fiecărei bătăi de inimă, fiecărui pas, fiecărei respirații, fiecărei priviri, fiecărui gând, binecuvântări și laude pentru Isus; iar dacă nimeni nu o să vrea să mi le dea, intenționez eu să le dau pentru ei. O, dulce Mamă, după ce am tot înconjurat, pentru a cere Preasfintei Treimi, îngerilor, tuturor creaturilor, luminii soarelui, parfumului florilor, valurilor mării, fiecărei suflări de vânt, fiecărei scânteie de foc, fiecărei frunze ce se mișcă, din strălucirea stelelor, fiecărei mișcări a naturii, un „Te binecuvântez”, vin la Tine și împreună cu ale Tale, așez binecuvântările mele.

Dulce Mama mea, văd că tu primești confort și alinare și Îi oferi lui Isus toate binecuvântările mele, pentru repararea blasfemiilor și blestemelor pe care El le primește de la creaturi… Dar în timp ce îți ofer totul, aud vocea ta tremurândă care spune: „Fiule, binecuvântează-mă și pe mine!”

O, Isuse, Iubirea mea dulce, binecuvântează-mă din nou și pe mine împreună cu Mama Ta; binecuvântează gândurile mele, inima mea, mâinile mele, faptele mele, pașii mei, iar împreună cu Mama Ta, binecuvântează toate creaturile.

O, Mama mea, privind Chipul îndurerat al lui Isus, palid, trist și tulburat, se trezește în Tine amintirea durerilor care, peste puțin, El va trebui să le sufere. Prevezi Chipul Său acoperit de scuipat și Îl binecuvântezi, capul străpuns de spini, ochii legați, trupul sfâșiat de bice, mâinile și picioarele străpunse de cuie și oriunde merge El, tu Îl urmezi cu binecuvântările tale; iar împreună cu tine Îl urmez și eu. Când Isus va fi lovit de bice, încoronat cu spini, pălmuit, străpuns de cuie, peste tot va găsi al meu „Te binecuvântez”, împreună cu al tău.

O, Isuse, o, Mamă, vă compătimesc, durerea voastră este imensă în aceste momente; Inima unuia pare că sfâșie Inima celuilalt. O, Mamă, smulge inima mea de pe pământ și leag-o puternic de a lui Isus, astfel ca, unită cu El, să pot lua și eu parte la durerile tale, iar în timp ce vă strângeți, vă îmbrățișați, vă dați ultimele priviri, ultimele sărutări, stau eu în mijlocul celor două Inimi ale voastre, să pot primi ultimele voastre sărutări, ultimele voastre îmbrățișări. Nu vedeți că eu nu pot să stau fără voi, în ciuda mizeriei și răcelii mele?

Isuse, Mamă, țineți-mă strânsă de voi; dați-mi Iubirea voastră, Vrerea voastră; săgetați sărmana mea inimă, strângeți-mă în brațele voastre; și împreună cu tine, o dulce Mamă, vreau să-L urmez pas cu pas pe adoratul Isus, cu intenția de a-i da confort, alinare, iubire și reparare pentru toți.

O, Isuse, împreună cu Mama Ta Îți sărut piciorul stâng, rugându-Te să vrei să mă ierți pe mine și pe toate creaturile, ori de câte ori nu ne-am îndreptat pașii către Dumnezeu. Sărut piciorul Tău drept: iartă-mă pe mine și pe toți, ori de câte ori nu am urmat perfecțiunea pe care Tu o voiai de la noi. Îți sărut mâna stângă: transmite-ne puritatea Ta. Sărut mâna Ta dreaptă: binecuvântează-mi toate bătăile inimii, gândurile, sentimentele, astfel confirmate de binecuvântarea Ta, toți să se sfințească; și cu mine, binecuvântează din nou, toate creaturile și sigilează mântuirea sufletelor lor cu binecuvântarea Ta. Isuse, împreună cu Mama Ta, te îmbrățișez și, sărutându-Ți Inima, Te rog să pui inima mea în mijlocul celor două inimi ale voastre, ca să se hrănească în mod continu cu însele afecțiunile și dorințele voastre și cu propria voastră Viață. Așa să fie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s