Ziua a VI-a – Al șaselea pas al Voinței Divine în Regina Cerului. După triumful încercării se ajunge în posesia ei

Sufletul către Fecioară: Mamă Regină, văd că mă aștepți din nou și întinzându-mi mâna ta, mă iei pe genunchii tăi, și mă strângi la Inima ta pentru a mă face să simt viața acelui FIAT Divin pe care îl deții. Oh, câtă fericire poate da căldura Sa, cât este de pătrunzătoare lumina Sa! Mamă sfântă, pentru că mă iubești atât de mult, cufundă micul atom al sufletului meu în acel Soare al Voinței Divine pe care îl ascunzi, ca să pot spune și eu: „Voința mea s-a terminat, nu va mai avea viață, așadar viața mea va fi Voința Divină”.

Lecția Reginei Cerului: Fiică preaiubită, ai încredere în Mama ta și fii atentă la lecțiile mele; ele îți vor folosi să te poți abține de a mai îndeplini voința ta și să te determine să dorești acel FIAT sfânt în ființa ta, care vrea atât de mult să formeze viața Sa în tine. Fiica mea, trebuie să știi că, după ce Divinitatea s-a asigurat de mine prin încercarea pe care a vrut să mi-o dea, deși toți cred că Eu nu am avut nicio încercare, lucrul acesta era suficient pentru Dumnezeu să înfăptuiască marea minune pe care a îndeplinit-o cu mine, adică am fost zămislită fără păcatul strămoșesc.

   Oh, cum se înșală [oamenii]! Ba chiar [Dumnezeu] a cerut de la mine o dovadă pe care nu a mai cerut-o de la nimeni altcineva, iar aceasta a făcut-o cu dreptate și cu o distinsă înțelepciune pentru că trebuind să coboare în mine Cuvântul Veșnic, nu doar că nu era cuviincios să găsească în mine păcatul strămoșesc, dar nici nu era cuviincios să găsească în mine o voință umană activă. Ar fi fost prea inadecvat pentru Dumnezeu să coboare într-o ființă în care domnea voința umană. Iată pentru ce a vrut de la mine această dovadă a voinței mele pentru toată viața, pentru a asigura în sufletul meu împărăția Voinței Divine. Asigurându-se de acest lucru, Dumnezeu putea să facă tot ce voia cu mine, putea să-mi dea totul și pot spune că nimic nu-mi putea refuza. Deocamdată ne întoarcem la momentul în care am rămas. În cursul lecțiilor mele mă voi opri și îți voi povesti ce a împlinit această Voință Divină în mine.

Deci ascultă, fiica mea. După triumful încercării, FIATUL Divin a făcut al șaselea pas în sufletul meu, determinându-mă să iau în posesie toate proprietățile divine, atât cât îi este posibil și imaginabil ființei umane. Totul era al meu, Cerul și pământul și însuși Dumnezeu, prin care dețineam însăși Voința Sa. Eu mă simțeam deținătoarea sfințeniei divine, a iubirii, a frumuseții, a puterii, a înțelepciunii și a bunătății divine. Mă simțeam ca o Regină peste toate și nu eram străină în casa Tatălui meu Ceresc; simțeam cu înflăcărare paternitatea Sa și fericirea supremă de a-i fi o fiică fidelă. Pot spune că am crescut pe genunchii paterni ai lui Dumnezeu și nu am cunoscut o altă iubire, nicio altă știință decât ceea ce îmi oferea Creatorul meu. Cine îți poate spune ce a făcut această Voință Divină în mine? M-a înălțat și m-a înfrumusețat atât de mult, încât și Îngerii rămân muți și nu știu de unde să înceapă să vorbească despre mine.

Dar, fiica mea preaiubită, trebuie să știi că atunci când FIATUL Divin mi-a dat în posesie toate lucrurile, m-am simțit pe deplin deținătoarea lor și a tuturor. Voința Divină, cu puterea Sa, imensitatea și atotvăzătoare, închidea în sufletul meu toate ființele, iar Eu simțeam în Inima mea maternă un locșor pentru fiecare dintre ele. De când am fost zămislită, Eu te-am purtat în Inima mea, și oh, dacă ai ști cât te-am iubit și te iubesc! Te-am iubit atât de mult că am fost pentru tine ca o Mamă înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunile mele, suspinele mele erau [toate] pentru tine și în îngrijorarea mea de Mamă, spuneam: „Oh, cum aș vrea să o văd pe fiica mea deținătoarea a toate, așa cum sunt și Eu.”

De aceea, ascultă de Mama ta: să nu mai vrei să recunoști voința ta umană! Dacă vei face aceasta, totul se va îndeplini între noi două, vei avea o forță divină în puterea ta, toate lucrurile se vor converti în sfințenie, iubire și frumusețe divină. Iar Eu, în răbufnirea iubirii mele, așa cum m-a lăudat cel Preaînalt: „Toată frumoasă, toată sfântă, toată pură ești tu, o Maria”, voi spune: „Frumoasă, pură și sfântă este fiica mea pentru că deține Voința Divină”.

Sufletul: Regina Cerului și eu te salut: „Toată frumoasă, pură și sfântă este Mama mea Cerească”. Oh, te rog, dacă ai un loc pentru mine în Inima ta maternă, închide-mă în ea și așa voi fi sigură că nu voi mai face voința mea, ci mereu pe Aceea a lui Dumnezeu; iar Mama și fiica, vom fi amândouă fericite.

Propunere: Astăzi, pentru a mă onora, vei recita de trei ori Slavă Tatălui, pentru a mulțumi Preasfintei Treimi pentru împărăția Voinței Divine pe care a stabilit-o în mine, dându-mi în posesie toate lucrurile, și însușindu-ți cuvintele Ființei Supreme, în fiecare Slavă Tatălui vei spune: „Toată frumoasă, pură și sfântă este Mama mea”. 

Iaculatorie: Regina Cerului, permite ca Voința Divină să mă ia în posesia Sa!

Ziua a VI-a
Al șaselea pas al Voinței Divine în Regina Cerului. După triumful încercării se ajunge în posesia ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s